Папа Франциск се помоли днес за жертвите на войната пред вековна

...
Папа Франциск се помоли днес за жертвите на войната пред вековна
Коментари Харесай

Папа Франциск с молитва за жертвите на войната в Мосул

Папа Франциск се помоли през днешния ден за " жертвите на войната "  пред вековна черква в Мосул, където Ислямска страна опустоши една от най-старите християнски общности в света, заяви AFP.
На фона на рушащите се каменни стени на църквата Ал-Тахера (Непорочно зачатие) папа Франциск насочи молитва християните в Ирак и Близкия Изток да останат в родните си страни.
 Папа Франциск в Ирак: Нека оръжията замлъкнат! Папа Франциск в Ирак: Нека оръжията замлъкнат!
Папа Франциск прикани за преустановяване на екстремизма и насилието в речта си по време на първото посещаване на глава на католическата цър...
Той съобщи, че " трагичното " изселване на християни от белязания от войната Ирак и по-широкия район " нанася неизмерима щета освен на засегнатите хора и общности, само че и на обществото, което оставят зад тила си ".
Нападението на Ислямска страна принуди стотици хиляди християни в провинция Ниневия в Северен Ирак да избягат. Християнското население на Ирак е намаляло до по-малко от 400 000 от към 1,5 милиона преди нашествието на Съединени американски щати през 2003 година
Вярващите се бяха събрали през днешния ден в двора на църквата Ал-Тахера, чийто покрив се срути по време на боеве против Ислямска страна през 2017 година Това е една от най-старите от най-малко 14 църкви в провинция Ниневия, които бяха унищожени от джихадистите.
Бутрос Чито - католически духовник в Мосул, сподели, че визитата на папата може да промени метода, по който хората мислят за неговия град, чийто античен център към момента е в руини. " Папа Франциск ще разгласи на целия свят, че ние сме хората на мира, цивилизация на любовта ", сподели Чито пред AFP.
 Папа Франциск на историческо посещаване в Ирак Папа Франциск на историческо посещаване в Ирак
Папа Франциск напусна тази заран Рим за историческо пътешестване до Ирак - първото му посещаване в чужбина от началото на пандемията от кор...
Главата на Римската черква е на историческо тридневно посещаване в Ирак като. Визитата има за цел да успокои намаляващата християнска общественост в страната и да разшири разговора с други религии.
В събота папата се срещна с най-висшия шиитски мюсюлмански свещеник в Ирак - Великия аятолах Али Систани, който се съгласи, че християните в Ирак би трябвало да могат да живеят в " мир ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР